kayamar

 

Magyaróvári Viktor 1985-ben született Mezőhegyesen, ahol már kora gyerekkorában felfigyeltek nem hétköznapi adottságaira. Speciális osztályba járt szolfézs és összhangzattan órákra, majd 13 éves korában került Budapestre, akkor már magántanulóként. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Ugrin Gábornál tanult szolfézst és karvezetést, innen vették fel a Zeneakadémiára, ahol 2012-ben diplomázott. 2005 óta komponál Kayamar művésznéven, ami saját nevének anagrammájából ered.

2011-ben részt vett a T-mobile Rezene zeneszerző versenyén, amelyen első helyezést ért el. Ez az élmény indította el az alkalmazott zeneszerzés felé, így született meg Simon Balázs nemzetközi fesztiválokon is elismert „Kötelék” című animációs kisfilmjének vagy a kolozsvári Színházban játszott Mindenke és a varázsdoboz című gyerekelőadás zenéje. 2012 decemberében jelent meg első CD-je „Music from the wind” címmel, amelyet nem csak zeneszerzőként, de előadóként is jegyez (valós öt oktávos hangterjedelme és abszolút hallása révén képes egymaga kórushangzások előállítására).

A fidelio.hu CD-bemutató koncertjéről szóló írásának „A magyar Bobby McFerrin?” címet adta. A zeneszerzés és előadás mellett vezényel, az alkalmi felkérések mellett az egykor Ugrin Gábor fémjelezte Ifjú Zenebarátok Kórusából alakult Örökifjú Zenebarátok Kórusának karnagya, , a Windsingers és a KVVKamarakórus művészeti vezetője.

További információért kattintson a képre!