Reniúj2

Az ajkai születésű énekesnő, Göncz Renáta, már egészen fiatalon szép reményű zongoristának számított. Számos zongoraversenyen ért el helyezést mielőtt végleg az éneklés mellett döntött volna.

Tizenöt évesen a József Attila versmondó verseny országos döntőjén saját versmegzenésítéseivel vett részt, amely után a Forrás Színház felkérésére svédországi turnén vett részt, mint zenei közreműködő.

Első országos énekversenyéről fődíjjal és három különdíjjal térhetett haza 17 évesen (Ádám Jenő Énekverseny - Szolnok), majd első próbálkozásra nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Magánének tanszakára. Itt Gombai-Nagy (Nádor) Magda növendéke, számos koncert vendége, kórusok kedvelt szólistája volt.

2011 (az alakulás) óta a MoltOpera társulat tagja. 20 évesen debütált Zerlina szerepében (Mozart: Don Giovanni), egy évre rá énekelte először Paminát a Varázsfuvolából. Operaénekesként fellépett Magyarországon a Művészetek Palotájában, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Zempléni Fesztiválon, Németország, Hollandia és Svédország színpadain.

 

Előszeretettel tesz kirándulásokat a musical és a pop világában is, Kayamar rendszeres partnere. Sikert aratott a Sziget Fesztiválon, a Művészetek Palotájában és klubokban egyaránt.

 

További információért kattintson a fenti képre!